נתחיל מיצירת טבלה בגוגל שיטס עם הכותרות הרלוונטיות לדו"ח המטאות. אנחנו ממליצים ליצור עמודות של קישור ישיר עבור כל דף, ביטוי המפתח הרלוונטי עבורו, עמודת כותרת מטא ועמודת תיאור מטא:
כעת נפתח עוד עמודה ליד עמודת הכותרות מטא, וליד עמודת תיאורי המטא. עמודות החדשות ישמשו אותנו לטובת בקרה על כמות התווים בהם השתמשנו בכל אחת מהכותרות והתיאורים. לאחר מכן נגדיר להן את השם "מספר תווים":
פונקציה למיספור תווים
כעת, נשתמש בפונקציה אשר מבצעת את ספירת התווים עבורנו. אם אתם לא בקיאים בפונקציות EXCEL או SpreadSheets אין לכם מה לדאוג. אנחנו נסביר את תהליך הביצוע צעד אחר צעד.
כל פונקציה באקסל או בגוגל שיטס תתחיל תמיד בסימן שווה (=), לכן, כדי להתחיל, הקליקו על התא הראשון בעמודה החדשה שפתחנו לספירת התווים, הוסיפו את הסימן = ולאחר מכן "LEN".
לאחר שהגדרתם את הפונקציה שברצונכם להפעיל (פונקציית LEN), תצטרכו להגדיר לאיזה תא אתם רוצים להתייחס. או בשפה של בני אדם – באיזה תא הייתם רוצים לספור את התווים? כדי להגדיר זאת, נפתח סוגריים, נלחץ על התא אליו היינו רוצים להתייחס (שם התא יופיע בתוך הסוגריים) ואז נסגור סוגריים. לאחר שסיימנו נלחץ על מקש ENTER
כעת, נוכל לכתוב מה שנרצה בתא C3, כאשר בתא D3 (התא בו הגדרנו את הפונקציה) נוכל לראות באופן אוטומטי את מספר התווים שהתא C3 מכיל למעשה.
כדי להחיל את הפונקציה LEN על כל העמודה, נסמן התא שבו הגדרנו את הפונקציה, נקליק על הנקודה השמאלית בתחתית התא המסומן ונגרור אותה עד לתחתית העמודה.
נבצע את אותו התהליך בדיוק על עמודת "מספר תווים" הנוספת במסמך.
איך מגדירים צביעה אוטומטית של התא לפי כמות התווים?
על מנת להגדיר צביעה אוטומטית של תא בהתאם לכמות התווים, נשתמש בטבלה שיצרנו קודם עם פונקציית LEN, ונוסיף לה עיצוב מותנה על ידי הקלקה על "עיצוב בתפריט" ולאחר מכן על "עיצוב מותנה"
בחלון שיפתח כעת (כללים לתיבה מותנית) נתבקש לבחור טווח עליו אנו רוצים שהתנאי העיצובי יתקיים. נקליק על החלונית "החלה על טווח", ואז נסמן את כל התאים בהם הגדרנו פונקציית LEN, ושעבורם יתקיים אותו התנאי (שימו לב, עמודת ספירת התווים של כותרות המטא צריכה להכיל תנאי שונה מאותה העמודה שמתייחסת לתיאורי המטא). לאחר מכן נלחץ על אישור.
כעת נקבע כלל שיחול על התאים שסימנו. בואו נסביר את זה קודם כל במילים ואז נעבור לחלק הטכני:
על פי תוסף ה-SEO הפופולרי YOAST, על כותרת מטא איכותית לא לעבור את אורך ה-60 תווים. כמו כן, על תיאורי מטא להיות באורך של בין 125-155 תווים. לכן, אני רוצה ליצור עיצוב מותנה שיסמן בצבע ירוק תאים בטווח הזה (125-155), ויסמן באדום כל תא בעל מספר גבוהה או נמוך יותר מהטווח הרצוי. עכשיו בואו נתרגם את זה לנוסחא:
בחלונית העיצוב שבה סימנו טווח תאים בסעיף הקודם, נקליק על "כללים לפורמט" ותפתח לנו תיבת סימון עם אפשרויות התניה שונות כמו "גדול מ..", "שווה ל.." המשמעות היא שרק במידה והתא שווה (או גדול מ.., קטן מ..) למספר שהגדרנו בתנאי אז העיצוב יחול על התא. נבחר באפשרות "נמצא בין".
בשלב הבא נקבע כלל שיחול על התאים שסימנו. בואו נסביר את זה קודם כל במילים ואז נעבור לחלק הטכני
עכשיו יפתחו לנו שתי חלוניות חדשות בהן נגדיר את הטווח. לאחר מכן נתבקש להגדיר את סגנון העיצוב שיחול על התא במידה והתנאי מתקיים. לשימושים שלנו, שינוי צבע התא (ירוק / אדום) יספיק, אך באפשרותכם לשנות גם את צבע הטקסט, פונט, הוספת מאפיינים מיוחדים ועוד. בחרו את העיצוב שתרצו להחיל על הטקסט ולחצו על סיום
בחלונית העיצוב שבה סימנו טווח תאים בסעיף הקודם, נקליק על "כללים לפורמט" ותפתח לנו תיבת סימון עם אפשרויות התניה שונות כמו "גדול מ..", "שווה ל.." המשמעות היא שרק במידה והתא שווה (או גדול מ.., קטן מ..) למספר שהגדרנו בתנאי אז העיצוב יחול על התא. נבחר באפשרות "נמצא בין".
מצויין! אם עשיתם הכל לפי המדריך, התנאי אמור להיות מיושם כעת על טווח העמודות שבחרתם! בטח שמתם לב שאמנם תאים בטווח נצבעו בירוק, אך תאים שאינם עומדים בתנאי (בין 125-155 תווים) למעשה נשארים לבנים. זאת משום שלא הגדרנו תנאי לגביהם. על מנת שגם תאים אלו ייצבעו במידה ואינם עומדים בתנאי, נצטרך ליצור עבורם תנאי נוסף. נקליק על "הוספת כלל"
בחלונית "החלה על הטווח" נסמן שוב את כל העמודה הרלוונטית, כאשר הפעם ב"כללים לפורמט" נבחר באפשרות "אינו נמצא בין.." ונזין שוב את הטווח שלנו.
לאחר מכן נתבקש לבחור עיצוב עבור תאים שאינם עומדים בתנאי (כלומר, אינם מכילים מספר בין 125-155). בדוגמא בחרנו בצביעת התא באדום . נלחץ על סיום
זה הכל אם הצלחתם, רשימת התנאים שלכם צריכה להיראות ככה